Besøk hos Great Yarmouth-klubben

Tre medlemmer fra klubben vår, Solveig Lawson, Kari Mitter, og president Tone Urstad, reiste i september på vennskapsbesøk til England og Great Yarmouth soroptimistklubb. Kari og Solveig var med på markeringen av klubbens 45-års jubileum søndag 18.september. Det ble hyggelige dager sammen med klubbmedlemmene, og nye bekjentskaper ble knyttet. Privat innlosjering, og omvisning i lokalmiljøet. Gaver fra Norge til president og vertinner. Miljø-nettene var særlig populære.

Byen ligger ved kysten, ca. 2 timers biltur fra flyplassen Stansted. Det var kjølige dager med regntunge skyer, men man kunne likevel se at dette er en koselig ferieby med en lang strandpromenade. Det ble besøk til kirken grunnlagt i år 1101, et koselig og godt restaurert "fishermens hospital" fra 1702, og en romersk mur nede ved våtmarkene med fuglereservat. På en ettermiddagstur ble flere koselige små steder besøkt. Stedene lå litt innover i landet, og lekre private ferie-båter lå fortøyd langs kanalene. Busstur til Norwich, og godt inntrykk av den store universitetsbyen som har like mange kirker som det er søndager i året, og like mange puber som det er dager i året. 

Feiringen av jubileet ble høytidelig markert med: Welcome - 1 minute silence - grace - The Royal Toast - og taler av blant annet tidligere SI president Ann Garvie. Presidenten skar opp en flott kake som dessert. Tre retters lunsj til ca. 60 personer fra ulike klubber i distriktet inkludert 10 soroptimistklubber.

Det ble både høytidelig og hyggelig, selv om programmet ble noe redusert grunnet Dronning Elisabeth II's død, og forestående begravelse påfølgende dag. 

Solveig og Kari på jubileumsfeiring

 

 

 

 

President Kristina Seabert delte ut gaver til gjestene